31/10/’14: Veteranen Lanaken – VRCP 5 – 1

De ploeg: Eddy, Mathijs, Thomas, Rob, Frank (’35 Ronny), Tom, Luc, Joppe, Sam, Patrick en Jelle.

Deze wedstrijd, die wordt gespeeld op een kunstgrasveld, wordt geleid door de oudste bij de KBVB aangesloten scheidsrechter. De man, geboren in 1935, bereikt volgend jaar de leeftijd van 80 jaar. Respect voor deze man, al zag hij 3 buitenspeldoelpunten van lanaken niet. De gekwetste Nico wordt voor de volgende weken tot verslaggever en assistent-coach benoemd. De eerste helft moeten wij wennen aan de snelle grasmat (toch anders voetballen dan op een gewoon grasveld) en voordat we ons hebben aangepast staat de ruststand van 4-0 op de bordjes. Doelpunten in de 7e, 16e, 21e en 29e minuut. Na de rust komt Ronny op het terrein en neemt Frank plaats op de bank. Wij dreigen voor het eerst via een schot van Jelle (’41). In de 47e minuut een schot van Sam nipt naast. In minuut 52 wordt het 5-0 via een offside-goal. ’54 doelpoging van Jelle, bijna afgerond. Minuut 62 bijna 6-0, opnieuw na niet gefloten buitenspel. Even later moet Jelle het terrein gekwetst verlaten en Frank komt terug op. In de 64e minuut wordt Patrick zwaar geraakt aan zijn onderbeen en hij komt bij zijn val ook nog onzacht in aanraking met de grasmat. 65e minuut Tom mooi vrij gedraaid, zonder gevaar. Even later een gekraakt schot van Ronny. We spelen nu het betere voetbal en 2 minuten voor tijd kunnen we dan toch scoren, Tom met een voorzet-schot dat in de verste bovenhoek binnenvalt. In de laatste minuut nog een ‘Jean-Marie-safe’ van de lanakenkeeper op een schot van Ronny.

Uw verslaggevers Nico en Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s