30/01/’15 Veteranen Zwartberg – VRCP: 2-3

De ploeg: Eddy, Jef (’20 Frank), Vital (’35 Kristof P.), Ronny, Rob, Sam, Luc, Jarne, Kurt, Patrick (’35 Jelle) en Joppe.

Met maar liefst 14 spelers en 2 supporters (Vic en Marcel) maakten we de verplaatsing naar Zwartberg. Frank had zijn jongste zoon Jarne meegebracht en om de gemiddelde leeftijd omhoog te trekken en op veteranenniveau te brengen trok Jef zijn voetbalschoenen ook nog eens aan. We verwelkomen tevens een nieuwe voetballer, Kurt Moors uit Meeuwen komt onze rangen versterken. Op een besneeuwd plein, waarvan de lijnen wel waren vrijgemaakt, begonnen we aan de wedstrijd met Vic (in burgerplunje) als scheidsrechter omdat Zwartberg er geen voorzien had…Jelle, Frank en Kristof P. houden de bank warm. We starten zeer sterk en vooral Sam is op de linkerflank een gesel voor de verdediging van de tegenstander. Op korte tijd kan hij tweemaal na een mooie individuele actie de netten doen trillen en ons op een 0-2 voorsprong brengen. Op de rechterflank laat nieuwkomer Kurt ook flitsen van zijn kunnen zien. Na 20 minuten heeft Jef door dat hij zijn lenzen niet aan heeft en dus ‘gene bal’ ziet en hij laat zich dan ook wijselijk vervangen door Frank. Net voor de rust komt Zwartberg terug tot 1-2 via een afgeweken schot waartegen Eddy geen verhaal heeft. Aan de rust blijven Patrick en Vital (licht gekwetst) binnen en komen Jelle en Palm in de ploeg. In de eerste actie van de 2e helft eisen zij al dadelijk een hoofdrol op. Palm steekt de bal diep tot bij Jelle, deze houdt hem effe bij en legt dan terug tot bij Joppe die ons op een 1-3 voorsprong brengt. Na een kwartier in de tweede helft zakken wij (zoals gewoonlijk) fysiek in mekaar en is het pompen of verzuipen. De bal wordt maar naar voor gekeild en er wordt niet meer gevoetbald. Zwartberg komt nog terug tot 2-3 en beide ploegen krijgen nog  enkele kansen. Toch weten wij de wedstrijd winnend af te sluiten en nemen wij de eerste overwinning van 2015 mee terug naar Peer.

Volgende vrijdag de derby tegen Waubergerheide.

 

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s