29/05/’15: VRCP – Veteranen Zwartberg: 5 – 3

De ploeg: Eddy, Frans (’35 Robin), Antonio (’27 Luc), Ronny S., Cosimo, Palm, Kristof H., Joeri, Joppe, Jelle en Patrick (’50 Frank).

Op de happening van de veteranen van Nieuwe Kempen spelen we vandaag tegen de veteranen van Zwartberg. Tegen deze ploeg weet je nooit hoe je het hebt, er zijn zo’n 5 à 6 vaste spelers, de rest is iedere keer weer verschillend. Wij slaan de studieronde over en vliegen er direct voor 100% in. Reeds in de eerste minuut wordt Jelle door Joppe voor doel gezet maar hij besluit in de handen van de keeper. In de 2e minuut is het wel prijs, Jelle kan een voorzet van Joeri koel afwerken. In de 4e minuut een schot van Joeri door de keeper in hoekschop geduwd. In minuut 12 een doorsteekpas van Joeri, een misverstand tussen de keeper en de verdediger en Joppe kan de 2-0 scoren. In de 16e minuut Jelle met een puntertje naast doel. Plots staat het 2-1 bij een van de schaarse kansen van de tegenstander. Ondertussen heeft Antonio met een blessure aan de bil het terrein verlaten en is Luc opgekomen. 2 minuten later staan we opnieuw 2 doelpunten voor. Jelle mag een vrije trap nemen op de hoek van de grote backlijn. Hij draait de bal naar de 2e paal, Luc doet een schijnbeweging waardoor de keeper is verrast en de bal gaat in doel. In de 25e minuut wordt Joppe door Kristof H. alleen voor doel gezet, de keeper kan nog net afweren. In de daaropvolgende fase kwetst Joppe zich en hij moet ook (even) het terrein verlaten en Robin komt op. Na de rust blijft Frans op de bank zitten, Luc schuift naar het middenveld, Joeri naar achter, Kristof H. op de linksback en Joppe linkshalf. Door deze verschuivingen lopen wij nog wat te zoeken naar onze plaats (of zou het dan toch zijn dat we Frans niet kunnen missen???) en binnen de 5 minuten staat het 3-3 gelijk. Langzaamaan herstellen wij het evenwicht en dreigen wij de eerste keer via Robin die de keeper lobt, deze kan er nog net aan. In de 14e minuut schiet Kristof H. na een hoekschop met rechts over doel. In de 17e minuut glipt Joppe door de buitenspelval, hij ziet dat Jelle goed gevolgd is en hij biedt hem een doelpunt op een schoteltje aan (4-3). Na 20 minuten in de 2e helft houdt Patrick het voor bekeken en hij gunt Frank nog een kwartiertje. 5 minuten voor tijd kan Palm van op de grote backlijn uithalen, de keeper kan zijn schot (dat normaal net naast de paal zou binnengaan) nog in hoekschop duwen. Bij deze hoekschop kan Jelle de bal doodleggen voor Joeri die met een schot in het dak van het doel de eindstand op 5-3 brengt.

Uw verslaggever.

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s