18/09/’15: VRCP – Veteranen SK Ham: 4 – 3

Spelers:

Robin, Eddy, Antonio, Davide, Jochen, Patrick, Palm, Kristof H. (35’ Jan Mentens) , Tim Mentens, , Frans (35’Mathijs), Thomas

Voor onze wedstrijd tegen de veteranen van Ham konden we beroep doen op 13 spelers. Ondanks de vele afwezige vaste waarden slaagden we er toch in om een volledige ploeg op te trommelen. We werden voor deze wedstrijd uitstekend gedepanneerd door Davide, Jan Mentens en zoon Tim Mentens.

Na een korte studieronde en kleine kansjes aan beide kanten vond Eddy het hoog tijd om wat spanning in de wedstrijd te brengen. Bij een poging om de bal uit te gooien, belandde de bal zomaar in de voeten van de Hamse spits die erg simpel de bal in het lege doel kon trappen. Het was het sein om allemaal de mouwen op te stropen en als ploeg er vol voor te gaan.

Na mooi samenspel op het middenveld rond de 20ste minuut, werd Robin langs de rechterflank diep gestuurd. Hij slaagde erin een knappe voorzet richting 2de paal af te leveren, waar Tim enig mooi overhoeks binnentrapte. Tim bewees meteen zijn meerwaarde voor Racing. Intussen hield Eddy ons enkele keren recht met gepaste tussenkomsten. Zijn missertje van in het begin werd ruimschoots goedgemaakt.

Enkele minuten voor rust volgde er een snelle uitbraak, opgezet door Jochen. Na een mooie dubbelpas met Robin glipte Jochen door de buitenspelval en na het dribbelen van de doelman bracht hij Racing op 2-1. Er was discussie over vermeend buitenspel, maar Vic had het erg goed gezien en liet het spel doorgaan.

De rust was welgekomen en na de rust kregen we een unieke situatie voor de veteranen van Racing Peer. Door het opkomen van Jan Mentens stonden vader en zoon Mentens samen op het terrein. Jan bleek meteen de ideale targetspits en bliksemafleider. Prima in de kaats en verbaal sterk aanwezig. Zo kwamen we ook op 3-1. Heel erg knap samenspel in 1 tijd tussen Robin, Tim en Jan zorgde ervoor dat Robin alleen voor doel kwam en knap afwerkte. Geruststellende voorsprong, dacht iedereen. Net zoals vorige week scoorde ook Ham binnen de 2 minuten de aansluitingstreffer. Na een aarzeling in onze verdediging werd het 10 minuten later zelfs 3-3. Het leek erop dat we weer tevreden moesten zijn met een puntje.

Tot Davide de zijlijn afdweilde, de achterlijn haalde en de bal hard voor doel schoof. Jochen gleed de voorzet binnen en de overwinning was een feit. Ondanks de vele afwezigen hielden we de 3 punten thuis. Mede dankzij de schitterende vervangers die we hopelijk nog vaker mogen vragen. Uw verslaggever ad interim, Jochen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s