06/11/’15: VRCP – Kleine Brogel B3: 4 – 3

De ploeg: Eddy, Frans, Lode, Nico, Jef (’35 Frank), Kristof H., Ward, Stijn, Rob, Tom en Luc.

Onze tegenstander van vandaag, het  vroegere ‘veteranen van Kleine Brogel’, noemen zich tegenwoordig Kleine Brogel B3, vermits ze de laatste jaren serieus verjongd zijn (nog slechts één 40+ en 3 spelers boven de 35). Bij ons veel gekwetsten en afwezigen waardoor Ronny nog tot enkele uren voor de aftrap moest zoeken naar een 12e man. Zijn neef Ward kwam ons versterken en hij bleek een serieuze meerwaarde te zijn voor ons middenveld. De eerste 5 minuten van de wedstrijd speelde zich af op de helft van de bezoekers, zonder noemenswaardige kansen. Daarna nam Kleine Brogel het heft in handen en in minuut 11 en 13 bouwen zij een voorsprong van 0-2 uit. Bij het eerste doelpunt glipt er eentje door onze buitenspelval, het tweede doelpunt valt na een scrimmage in ons doelgebied. Op het kwartier kan Luc met een hard schot de aansluitingstreffer scoren. 2 minuten later staan de bezoekers echter opnieuw 2 doelpunten voor en 1-3 is ook de ruststand. Tijdens de rust komt de trainer in Luc boven en geeft hij nog enkele richtlijnen mee en legt ons systeem nog even haarfijn uit. Frank komt Jef op de rechtsback vervangen en wij nemen de wedstrijd resoluut in handen. Na 6 minuten een vrije trap van Stijn die door Tom met het hoofd in het doel wordt verlengd (2-3). Even later een harde vrije trap van Stijn, door de keeper nog net in hoekschop geduwd. In de 24e minuut kan Stijn een hoekschop binnenkoppen. Luc duwt de bal voor de zekerheid met de buik (volgens sommige bezoekers met de arm) verder over de lijn. De bezoekers zijn echter zo fair om toe te geven dat de kopbal de lijn reeds had overschreden. In de 28e minuut kan Ward zich in zijn debuutmatch al tot matchwinnaar kronen. Luc zet hem met een subliem pasje alleen voor de keeper, Ward houdt het hoofd koel en werkt netjes af (4-3). Op basis van de 2e helft een verdiende overwinning voor VRCP. De bezoekers uit Kleine Brogel speelden een sterke eerste helft maar zakten in de 2e helft onbegrijpelijk terug. In mijn ogen was dit een van onze sportiefste tegenstanders van de laatste jaren, eerlijk toegeven als de bal buiten was of als er een fout werd gemaakt, je maakt het als scheidsrechter zelden mee…

Uw verslaggever en gelegenheidsscheidsrechter,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s