27/05/’16: Veteranen Lillo – VRCP: 4 – 4

De ploeg: Eddy, Thomas, Nico, Antonio (’35 Sam), Frans, Tom, Billy (34′ Stijn (’50 Ronny)), Tommy, Jelle en Patrick.

14 beschikbare spelers voor de verplaatsing naar de veteranen van Lillo, en dat bleek achteraf geen overbodige luxe. Sam, Stijn en Ronny starten op de bank. We krijgen een wedstrijd met 2 verschillende gezichten te zien. De eerste helft is bijna volledig voor VRCP en we zien ons overwicht vertaald in 4 mooie doelpunten. In de 20e minuut brengt Robin ons op voorsprong met knap geplaatst afstandsschot naast de paal binnen. Dan is het de buurt aan Tom om te scoren en hij doet dat zelfs tweemaal, in de 23e en 26e minuut, telkens via een dribbel zijn mannetje voorbij en een hard schot in de verre hoek binnen. In de 28e minuut kan Robin zich nog eens doorzetten en ook hij scoort zijn 2e van de avond. Tussendoor is het hard beginnen regenen, het plein wordt zwaarder en de truitjes kunnen tijdens de rust worden uitgewrongen. Halverwege de eerste helft is Nico nog licht gekwetst aan de knie uitgevallen maar hij kan de 2e helft toch starten. Op het einde van de eerste helft noteerden we ook nog 2 knappe reddingen van Eddy. Een minuut voor rust wordt Billy nog met een schandalige tackle langs achter (op zijn kuit waarbij hij zijn knie verdraait) van het plein getrapt. De (partijdige) scheidsrechter vindt het zelf niet nodig om de speler even op het matje te roepen. In het begin van de 2e helft wordt de thuisploeg nog een handje geholpen door de scheidsrechter om terug in de wedstrijd te komen. Bij een onschuldig schouderduel van Thomas (zoals je er wel 20 op een wedstrijd ziet) legt hij de bal plots op de stip. Zelfs een deel van de thuisploeg is verbaasd over deze beslissing. Zij nemen dit geschenkje echter dankbaar aan en schieten de 1-4 binnen. Na 10 minuten in de tweede helft zien wij na Billy een tweede speler gekwetst uitvallen. Stijn moet met een verrekking/scheurtje in de bil richting kleedkamer sukkelen en Ronny komt in zijn plaats. Met ook nog Antonio die aan de rust zijn plaats aan Sam heeft afgestaan moeten wij nu al 3 sterkhouders in de centrale as missen. Het belooft dan ook nog een zware strijd te worden. Als we dan na een hoekschop een zeer ongelukkige tegentreffer slikken (de bal verdwijnt tussen Frans en de paal in doel) zakt de moed ons even in de schoenen. De scheidsrechter fluit dan ook nog iedere betwistbare fase in het voordeel van de thuisploeg, en bij momenten horen wij hem zelfs coachen en richtlijnen geven! We krijgen ook nog 2 doelpunten binnen en zien even voor tijd de 4-4 op de bordjes staan. Toch krijgen wij ook nog een kans op de overwinning wanneer Patrick mooi breed legt tot bij Ronny en deze van net buiten de backlijn op doel kan schieten. De keeper kan met een ultieme reflex de bal nog net in hoekschop duwen. Zo blijft het bij een (voor ons zuur) gelijkspel.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s