10/06/’16: VRCP – 5 Gebinten Koersel: 3 – 3

De ploeg: Eddy, Thomas, Nico, Frans, Jo, Tom, Robin, Bart, Sam, Jens, Joerie, Jochen en Palm.

Vandaag ontvangen we aan The Mood in Meeuwen de 5 Gebinten uit Koersel, een ploeg waarvan we meestal voetballes krijgen. Onze ploeg wordt vandaag versterkt met Jo en Bart (2 kameraden van Palm) en we noteren ook het debuut van Jens Cuppens (die met enkele jaren vertraging zijn vader opvolgt bij de veteranen). Jens heeft ook zijn buurman Joerie Loos meegebracht. Wij recupereren ook Jochen en Nico die na enkele weken blessureleed terugkeren. Jochen begint op de bank. Onze tegenstander heeft maar 10 spelers en bij ons voelt er zich dadelijk iemand geroepen om met hun mee te doen omdat hij denkt dat hij dit hogere niveau nog zeker aan kan. De toeschouwers (en verslaggever) krijgen een aangename wedstrijd te zien met kansen aan beide zijden. Tijdens de eerste 3 minuten moet Eddy al 2 geweldige reddingen uit zijn mouw schudden of we konden al een vroege achterstand noteren. In de 4e minuut krijgt Sam 2x op rij een droomkans om ons op voorsprong te schieten. In eerste instantie besluit hij op de keeper, de bal komt tot zijn verbazing terug in zijn voeten en nu besluit hij voorlangs. In minuut 11 een voorzet van Tom vanop de flank tot bij Jens, deze legt mooi breed tot bij Joerie die zich vrij draait en keihard de 1-0 binnenschiet. 5 minuten later mogen de bezoekers vanop onze linkerflank te gemakkelijk voorzetten en Thomas verwerkt deze voorzet in eigen doel (1-1). 2 minuten later  kan een bezoekende aanvaller de bal controleren, een verdediger uitschakelen en binnenschieten (1-2). 5 minuten voor de rust mogen de 5 Gebinten nu vanop onze rechterflank vrij voorzetten en slikken wij de 1-3. In de laatste minuut voor rust zien we nog een schot van Tom, gemakkelijk door de keeper gepareerd.

Na de rust komt Jochen in plaats van Nico (die nog lichte hinder ondervindt aan de knie) in de ploeg en we besluiten meer druk naar voor te zetten. Al in de eerste minuut zien we een mooi schot van Sam net over gaan. In de 5e minuut een verre lob van Jochen over doel. In de 12e minuut krijgt Tom de bal aangespeeld in de 16, hij blijft rustig voor doel en schuift beheerst de 2-3 binnen. Even later komt Koersel 2x alleen voor Eddy en 2x schiet de aanvaller (onder de indruk van Eddy zijn postuur???) de bal naast doel. Dan is het weer de beurt aan ons, een voorzet van Jochen wordt door Sam onbesuisd overgeschoten. 2 minuten later opnieuw Sam (zeer aanwezig vandaag) met een schot op de deklat. Even daaropvolgend een hoekschop, door Joerie in de handen van de keeper gekopt. Zo’n 10 minuten voor tijd kan Jochen zich met rechts knap vrijkappen en hij schiet met links keihard in de linkerwinkelhaak. Een fantastisch doelpunt dat ons de gelijkmaker oplevert. In de laatste minuten zien we nog een verre lobbal van Sam net naast, een schot van Koersel voorlangs, een schot van Robin voorlangs en tenslotte nog een actie van Joerie die Robin alleen voor doel zet maar deze trapt de overwinningstreffer onbegrijpelijk naast het lege doel. Onze speler die bij de bezoekers mee deed liep tijdens deze wedstrijd meer dan op 3 wedstrijden bij ons, hij kwam echter niet in het stuk voor want hij liep steeds achter een ongrijpbare bal.

Ook nog even vermelden dat de wedstrijd in goede banen werd geleid door Kris Hamal die na de wedstrijd van beide ploegen felicitaties kreeg voor zijn voortreffelijke leiding.

Een verdiend gelijkspel waarvan we op voorhand alleen maar konden dromen.

Uw verslaggever,

Ronny

PS: Palm: volgende week mag je terug met ons meedoen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s