01/09/’17: Vet. Nieuwe Kempen – VRCP: 2 – 6

De ploeg: Eddy, Frans (’35 Thomas), Stijn, Palm, Vital, Lars, Jens, Robin, Jochen, Jelle en Joeri.

1 september, eerste schooldag en voor 6 spelers van onze ploeg hun eerste wedstrijd van het seizoen. Voor één speler zelfs de eerste dag in zijn nieuwe ‘klasje’. Lars Vanstraelen komt onze ploeg versterken en liet in zijn eerste wedstrijd al leuke dingen zien. Op bezoek bij de veteranen van Nieuwe Kempen nemen wij een verschroeiende start. De eerste 5 minuten van de wedstrijd noteer ik maar liefst 5 kansen op rij voor VRCP. In de eerste minuut een trap van Joeri recht op de keeper (op pas van Robin) en in de daaropvolgende fase een voorzet van Jelle maar Jochen trapt over de bal. In minuut 3 een ver schot van Jochen met links hoog voorlangs, vlak daarna gevolgd door een harde trap van Joeri in de handen van de keeper. Volgende fase, een pas van Joeri op Jochen en die trapt hard voorlangs. 6e minuut: een doorsteekpas van de thuisploeg, Eddy uit doel en tegen de gang van het spel in staat het 1-0. Wij blijven echter rustig doorvoetballen, ditmaal Robin diep op Jochen maar die ontbreekt duidelijk wedstrijdritme en balgevoel en trapt weer voorlangs. Op het kwartier een perfect getrapte hoekschop van Joeri en Palm kopt aan de eerste paal keihard binnen (1-1). 2 minuten later een hoekschop voor de thuisploeg gevolgd door een kopbal net naast de kruising langs doel. Op de 25e minuut heeft Jochen zijn vizier dan toch afgesteld en trapt hij hard vanop 18 meter links onder binnen (1-2). Even later kan een thuisaanvaller alleen op Eddy afgaan maar, gelukkig voor ons, besluit hij recht op Eddy. Op het half uur kan Jens alleen op doel af gaan maar hij wordt nog net op tijd afgeblokt (hij had hier beter zijn rechtervoet gebruikt om af te werken). We zien nog een mooie combinatie Palm – Robin – Palm maar deze laatste besluit te zwak op de keeper. Een minuut voor rust nog een hard schot van de thuisploeg, een voetveeg van Eddy en daarna smijt Vital zich met zijn heel lichaam voor de bal en kan zo een doelpunt voorkomen. Op slag van rust wordt het dan toch nog 2-2, een hoekschop belandt op de 16 bij een thuisspeler die met een botsende bal Eddy kan verschalken.

Frans blijft na rust langs de lijn en Thomas neemt op de linksback zijn plaats in. Tegen zijn voet in speelt hij daar een zeer degelijke 2e helft, dikwijls in combinatie met linkshalf Lars. Na 5 minuten trapt Jochen hoog over op pas van Robin. Een minuut later een klasseflits van Joeri die vanop de middenlijn vertrekt, onderweg een 4-tal spelers van zich afschudt en besluit met een schot een metertje over doel. In de 8e minuut een knappe pas van Lars op Joeri, deze steekt dadelijk door tot bij Robin die de bal net niet kan controleren. In de 10e minuut een fout op Robin op de rand van de 16, Robin trapt de vrijschop binnen maar Jelle staat buitenspel in het zichtveld van de keeper en het doelpunt wordt terecht afgekeurd. 2 minuten later wordt het toch 2-3 na een hard schot van Joeri. Minuut 19, knappe combinatie Joeri – Robin – Joeri en het staat 2-4. Een minuut later een knappe dribbel van Lars en een pas op Jelle. Daaropvolgend een voorzet van Jochen, door de verdediger net voor Jelle over doel gekopt. Hoekschop Jochen, trap Joeri en opnieuw door verdediger over gekopt. In de 25e minuut kan Jens zich, alweer na een mooie doorsteekpas van Lars, sterk doorzetten, 2 man uitschakelen en dan wordt hij in de 16 onderuit getrapt. Tot verbazing van vriend en vijand fluit de scheidsrechter geen strafschop! 10 minuten voor tijd kan Jelle zich nog eens sterk doorzetten en na slecht uitverdedigen kan Joeri de 2-5 binnentrappen. In de voorlaatste minuut een knappe doorsteekpas van Lars die Joeri diep stuurt, hij legt de bal breed tot bij Jelle die ook zijn verdiende doelpuntje kan scoren en de eindstand op 2-6 vast legt. Zoals jullie hebben kunnen lezen de 2e helft geen enkele doelkans voor de thuisploeg, Stijn hield vanachter dan ook stevig de sleutel op de deur waardoor Eddy werkloos moest toekijken.

Sportieve wedstrijd waarbij we misschien een beetje geluk hadden dat er bij de thuisploeg geen echte keeper in doel stond (maar ja, dat hadden wij vorige week ook niet en toch wisten wij te winnen). Sterk seizoensbegin met 6 op 6, volgende week volgt een eerste echte waardemeter met een thuiswedstrijd tegen de veteranen van Lillo.

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s