17/11/’17: VRCP – Veteranen Eksel: 5 – 6

De ploeg: Eddy, Gert V., Thomas, Bert (’35 Palm & Ronny), Tom, Lars, Jeroen, Fred, Jens, Mirek en Joeri.

Een kern hebben van maar liefst 22 spelers en dan nog op zoek moeten naar 4 spelers om een ploeg bij mekaar te krijgen, je moet het maar doen! Wegens de vele afmeldingen duurde het tot donderdagavond voordat we een elftal op de been konden brengen. Palm bracht van zijn ex-club Gerkenberg Bert mee en vroeg ook Fred van Uisclubke. Thomas zorgde er voor dat schoonbroer Jeroen kwam meedoen en als grote verrassing speelde ook zijn schoonvader Mirek mee. Thomas zorgde zo voor een primeur in de 50 jaren dat Racing Peer bestaat, voor het eerst stond er een Tsjech op het terrein. 56 jaar, ex-2e nationale speler en als leerkracht LO nog op en top fit. Uiteraard was het zoeken en tasten met een onuitgegeven elftal met een hertimmerde verdediging en compleet nieuw centraal middenveld (Jeroen en Fred). Mirek stond naast Joeri in de spits. Daartegenover stond een goed op mekaar ingespeelde bezoekende ploeg met een aantal zeer goede spelers. Na 5 minuten komen ze dan ook verdiend op voorsprong. Nadat Eksel de kansen laat liggen om verder uit te lopen scoort Joeri bij onze eerste volwaardige aanval de gelijkmaker (1-1). Snel daarna staan de bezoekers terug op voorsprong (1-2). Vlak voor rust kan Joeri zich nog eens doorzetten en vanuit een scherpe hoek op de paal schieten. Centrale verdediger Gert is echter goed gevolgd en kan zijn eerste doelpunt van het seizoen scoren en zo de ruststand op 2-2 zetten. Tijdens de rust komen allerlei kwaaltjes boven, Bert blijft met een verrekking in de kleedkamer en ook Thomas voelt iets in zijn bil. De eerste 10 minuten zijn volledig voor de thuisploeg en Joeri kan ons al snel op een 4-2 voorsprong schieten. Eerste doelpunt na knappe dieptepas van Jeroen, het tweede op voorzet vanop rechts door Lars. Palm heeft ondertussen aangegeven dat ook hij last heeft van zijn bil. Volgens hem schoot er dat in na een spurt, maar dat had niemand van ons gezien (we wisten trouwens niet dat Palm kon spurten). De bezoekers spelen zich dan met mooi verzorgd voetbal en dito combinaties terug in de wedstrijd en komen terug tot 4-4. Dan zien we een indraaiende voorzet van Jeroen in de verre hoek in doel gaan en staan we terug op voorsprong (5-4). Als dan ook Gert gekwetst het terrein moet verlaten en de eveneens gekwetste Palm terug in het veld komt is het vet van de soep en moeten we nog 2 doelpunten slikken. Na een gelijkspel en 2 nederlagen blijven we met 1 op 9 achter en kunnen we stilaan spreken van een dipje. Volgende week tegen Waubergerheide hopen we opnieuw met een overwinning uit te pakken.

WP_20171117_19_58_44_Pro

Eerste Tsjech in een truitje van Racing Peer!

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s