15/11/’19: 5 Gebinten Koersel – VRCP: 1 – 5

De ploeg: Eddy, Nico, Marco, Timmy, Vital, Dries, Stijn, Jochen, Robin, Karim, Khalid en Palm.

Voor deze moeilijke verplaatsing naar Koersel had Khalid zijn maatje Karim meegebracht, en maar goed ook want we hadden maar één reservespeler. Net zoals vorige week zijn we nog niet goed wakker bij het begin van de wedstrijd en binnen de minuut staan we al 1 – 0 achter. Balverlies, slecht gepositioneerd en zo’n kans moet je spits Vanhoudt niet geven. Wij panikeren echter niet meer bij een achterstand en in minuut 3 trapt Jochen hard in het zijnet. 2 minuten later is het wel raak, knappe voorzet van Dries richting 2e paal waar Jochen overhoeks binnentrapt (1 – 1). Pas in minuut 22 moet Eddy ook eens zijn handen uit de mouwen steken. Op het half uur een schot van Karim richting de verste kruising en vlak voor rust Jochen met een knal vanop 25 meter, door de keeper gepareerd. Onze centrale driehoek in het middenveld (Stijn – Jochen – Robin) heeft de wedstrijd volledig onder controle.

Na rust komt Palm in de plaats van Nico en we beginnen met een mooie actie van Robin, vlak voor de lijn gered door een verdediger. We noteren ook nog een schot vanuit een scherpe hoek van Khalid. Minuut 10, pass van Khalid naar Dries, met een puntertje over doel. Opnieuw een minuut later een slalom van Robin door de verdediging, hij kan net niet afwerken. Op het kwartier voorzet Robin, open kopkans voor Khalid voorlangs. Dit kan niet blijven duren, in minuut 18 een mislukt schot van Marco dat in de voeten van Khalid belandt en eindelijk de 1 – 2. In minuut 25 krijgt Dries in de 16 de bal en wat hij dan doet is moeilijk te omschrijven. Hij dribbelt een drietal spelers, houdt er dan eindeloos de spanning in maar werkt knap af, 1 – 3. Weer 2 minuten later wordt een schot van Karim afgeweerd, komt in de voeten van Jochen die met een halve omhaal richting doel schiet. De bal komt tegen de arm/hand van een verdediger en de bal gaat op de stip. Op de manier waarop Robin zich achter de bal plaatst vrezen we het ergste. Zonder aanloop trapt hij de bal binnen het handbereik van de keeper. Robin met een strafschop op een kunstgrasveld is een slechte combinatie. Na de wedstrijd duidt Palm zichzelf aan als volgende strafschopnemer. Een kwartier voor tijd gunnen we Dries een applausvervanging en helpt Nico er voor zorgen dat we geen tegentreffer meer moeten slikken. Op het halfuur schiet Jochen nog hard over en naast het doel. Een minuut later vrije trap van Marco, de bal belandt perfect bij Karim die hem maar moet binnentikken (1 – 4). Pas in minuut 32 noteer ik de eerste kans voor Koersel, maar Eddy moet zelfs niet tussenkomen. Na een een-tweetje met Robin geraakt Marco op snelheid en eens dat gebeurt is hij niet meer te stoppen. Alleen voor de keeper werkt hij beheerst af en zet de eindstand van 1 – 5 op het scorebord. We scoren dan wel vijfmaal, toch ook een pluim voor een ijzersterke verdediging met Nico, Marco, Timmy en Vital die tegen deze sterke tegenstander zo goed als geen enkele kans hebben weggegeven.

Nadat Palm vorige week bij een 1 – 3 achterstand inviel (eindstand 3 – 3), en vandaag na een 1 – 1 ruststand de overwinning helpt tewerkstelligen, is er één speler die na de wedstrijd beweert dat dit geen toeval meer kan zijn. Rara wie…

Uw verslaggever,

Ronny

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s